Politika privatnosti

Pravila zaštite osobnih podataka na internet stranicama Informatičko-edukacijskog centra

Želimo naglasiti da posjetom našim web stranicama svi Vaši osobni podaci ostaju povjerljivi, osim ako ih svojom voljom ne želite otkriti.

Prikupljamo samo one osobne podatke koje nam dobrovoljno dostavite i samo za svrhe navedene u ovim pravilima zaštite osobnih podataka. Ne zahtijevamo od Vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na naše stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama.

Prilikom prikupljanja osobnih podataka obvezujemo se poštovati odredbe pozitivnih propisa vezanih na zaštitu osobnih podataka.

Molimo Vas pročitajte sve informacije u nastavku i ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našim pravilima zaštite osobnih podataka ili želite s nama podijeliti svoja iskustva na ovoj web stranici, javite nam na e-mail

Ako ste maloljetni, ne šaljite nam svoje osobne podatke!

1. OPĆENITO

Kada koristite web stranicu www.ie-centar.hr (“web stranica”), Informatičko-edukacijski centar (“ie-centar” ili “Voditelj obrade”) kao voditelj obrade podataka obrađuje Vaše osobne podatke u skladu s relevantnim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Ova Pravila zaštite osobnih podataka (“Pravila”) opisuju koje se vrste podataka obrađuju i u koje svrhe, te Vaša prava vezana uz takvu obradu. Molimo Vas pažljivo pročitajte ova Pravila prije nastavka korištenja web stranice. Ako se ne slažete s njihovim odredbama, molimo Vas da ne koristite web stranicu.

2. OSOBNI PODACI KOJE OBRAĐUJEMO

“Osobni podaci” označavaju sve podatke koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi (“ispitanik”).

Osobne podatke prikupljamo sukladno važećim propisima i to kako bismo vam npr. mogli poslati izmjene i novosti elektronskom poštom, uključiti vas u sudjelovanje u nagradnim igrama te obavijestiti pobjednika, odaslati publikacije, brošure i drugi promidžbeni materijal ili odgovoriti na vaša pitanja, primjedbe i komentare.

Vaše osobne podatke obrađujemo samo na temelju vaše privole, zakona ili radi ostvarenja legitimnog interesa Voditelja obrade, kao na primjer kada obrađujemo vaše podatke za potrebe izravnog marketinga radi oglašavanja naših proizvoda ili usluga (“komercijalna komunikacija”), putem elektroničke ili drugih oblika komunikacije. U određenim slučajevima će prikupljanje vaših osobnih podataka biti nužno radi izvršenja ugovora između vas i Informatičko-edukacijskog centra, na primjer prilikom kupovine proizvoda u našoj web trgovini, kako bismo vam mogli dostaviti proizvod na zatraženu adresu dostave i sl.

Obrađujemo sljedeće kategorije osobnih podataka:

  1. Kontakt i identifikacijski podaci potrebni za naručivanje proizvoda putem web stranice odnosno njihovu isporuku/dostavu na zatraženu adresu
  2. Podaci o kupnji putem online trgovine, npr. kupljeni proizvodi, iznos računa, odabrani način plaćanja, učestalost kupnje
  3. Podaci iz korespondencije korisnika s Voditeljem obrade (uključujući njihov sadržaj)
  4. Podaci o interakciji korisnika s web stranicom koji se prikupljaju korištenjem kolačića (eng. Cookies). Detalje o tehnologiji kolačića i njihovoj upotrebi na ovim web stranicama potražite u poglavlju 8 ovih Pravila (Pravila o kolačićima)

Putem ove web stranice možemo Vam ponuditi mogućnost komuniciranja i poveznica sa sadržajem društvenih mreža (npr. Facebook, Instagram, Twitter, YouTube). Ako odlučite upotrebljavati svoj profil s društvenih mreža, imajte na umu da društvena mreža, ovisno o postavkama Vašeg profila na društvenoj mreži, može s nama podijeliti neke informacije o Vašem profilu.

Ne prikupljamo i ne koristimo osobne podatke maloljetnih osoba (u okviru razumnih granica ukoliko nam je moguće spoznati dob korisnika), osim uz izričitu suglasnost roditelja ili staratelja. Ukoliko ste maloljetni, molimo Vas da nam ne šaljete svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa, telefonski broj, e-mail ili druge podatke koji bi Vas mogli pomoći identificirati), jer ćemo obradu takve komunikacije morati odbiti. Ukoliko bi usprkos tome uslijedila uspostava kontakta na zahtjev maloljetne osobe, u slučaju prenošenja osobnih podataka od strane maloljetne osobe, Informatičko-edukacijski centar izričito odbija zaprimanje bilo kakvih zahtjeva materijalne ili nematerijalne prirode koji proizlaze iz obrade takve namjere kontakta.

3. SVRHA OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Informatičko-edukacijski centar obrađuje osobne podatke za sljedeće svrhe:

  1. Obrada narudžbi putem web stranice i isporuka/dostava naručenih proizvoda na adresu koju je korisnik naznačio
  2. Prijenos komercijalnih komunikacija putem elektroničke pošte, mobilne telefonije ili tradicionalnom poštom odnosno kurirskom dostavom (u limitima Vaše suglasnosti)
  3. Sudjelovanje u anketama, upitnicima i nagradnim natječajima organiziranim od strane Informatičko-edukacijskog centra. Detalje o ovoj vrsti obrade potražite u odjeljku 7 ovih Pravila (ankete, upitnici i promocije)
  4. Pružanje odgovora na pitanja koja nam postavite ili na Vaše savjete, komentare, prigovore i sl.
  5. Izrada različitih izvještaja / statistika o načinu korištenja web stranice i usluga koje nudi, uključujući o tome kako su izvršeni ugovori s Informatičko-edukacijskim centrom
  6. Rješavanje svih sporova ili pritužbi koji se odnose na ili proizlaze iz aktivnosti Informatičko-edukacijskog centra

4. KOMUNICIRANJE PODATAKA PREMA TREĆIMA

Ne prodajemo, ne prenosimo, ne otkrivamo podatke koje prikupljamo na našim web stranicama nikome izvan Informatičko-edukacijskog centra bez Vaše privole, osim (1) u slučajevima propisanim zakonom i kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza, (2) u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite Vašeg života ili tjelesnog integriteta, a Vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu Vaših osobnih podataka, (3) u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu, (4) u slučajevima kada ste Vi sami objavili te podatke te (5) u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite naših legitimnih interesa. Vaše osobne podatke ćemo čuvati samo tijekom vremena koje je nužno radi ostvarenja ranije navedenih svrha obrade.

Informatičko-edukacijski centar može neke ili sve Vaše osobne podatke otkriti sljedećim primateljima, na način kako je dalje navedeno:

  1. Osobama ovlaštenim za obradu osobnih podataka u ime i za račun Informatičko-edukacijskog centra, odnosno suradnicima ili dobavljačima neophodnim za pružanje i održavanje usluga koje se pružaju putem ovih web stranica (npr. pružatelji usluga izrade i održavanja web stranica, pružatelji usluge dostave naručenih proizvoda ili promotivnih materijala, dobavljači u pripremi marketinških kampanja i sl., suradnici ili pružatelji usluga koji najbolje mogu odgovoriti na Vaša pitanja i sl.)
  2. Pravnom sljedniku ili sljednicima, u slučaju statusnih promjena uslijed podjele, pripajanja, restrukturiranja ili drugog prijenosa kontrole u društvu
  3. Drugim primateljima kojima je Informatičko-edukacijski centar ovlašten ili obavezan otkriti osobne podatke pojedinaca na temelju važećih propisa

5. PORUKE E-POŠTE

Kada nam pošaljete elektronsku poštu (putem e-mail poruke s pitanjem, komentarom, prigovorom, savjetom ili sl., ili putem obrasca za kontakt na web stranici) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, upotrijebit ćemo te podatke u svrhu ispunjenja Vašeg zahtjeva. Možda ćemo Vaš e-mail kao i poruku/zahtjev koji ste nam uputili poslati drugim suradnicima ili dobavljačima koji će moći najbolje odgovoriti na Vaše pitanje.

Svi djelatnici i poslovni partneri Informatičko-edukacijskog centra odgovorni su za poštivanje Pravila zaštite osobnih podataka.

6. ANKETE, UPITNICI I NATJEČAJI

Povremeno na našim stranicama provodimo ankete i upitnike. Tako prikupljeni podaci koriste se isključivo za potrebe Informatičko-edukacijskog centra. Ako na našim stranicama ili s nama povezanim društvenim mrežama objavimo rezultate anketa, oni će biti isključivo zbirni i neće sadržavati nikakve osobne podatke.

Naše stranice često sadrže obavijesti o različitim nagradnim igrama koje organiziramo ili obavijesti o otvorenim radnim mjestima u Informatičko-edukacijskom centru (“natječaji”). Za one natječaje kojima omogućujemo elektronski pristup, osim ako izrijekom nije drugačije navedeno u pravilima natječaja, Vaše osobne podatke koristit ćemo samo u svrhu realiziranja natječaja (npr. za stupanje u vezu s pobjednikom nagradne igre i ispunjenja naših zakonskih obveza vezanih uz organizaciju natječaja, ili radi postupka selekcije u natječaju za radno mjesto). Ne dijelimo te informacije ni s kim izvan Informatičko-edukacijskog centra osim s pružateljima usluga koji nam pomažu u organiziranju natječaja i koji imaju zakonsku obvezu čuvanja tajnosti svih dostupnih podataka ili s javnim tijelima u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza. Također možemo objaviti određene osobne podatke (npr. ime, prezime i vrijednost nagrade) kako bismo ispunili zakonske obveze ili kako bismo osigurali transparentnost naših natjecanja.

Informatičko-edukacijski centar ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

7. PRAVILA O KOLAČIĆIMA

Web stranica Informatičko-edukacijskog centra koristi tzv. kolačiće (eng. “cookies”).

Kolačići su male tekstualne datoteke koje generira poslužitelj web stranica i koje se putem web preglednika pohranjuju na uređaju korisnika, a kako bi se korisniku mogla pružiti što kvalitetnija usluga i sadržaji. Pohranjuju određene informacije (npr. željene postavke jezika ili web stranice, status registracije na korisnički račun i sl.) koje Vaš preglednik može reproducirati kada se vratite na web stranicu (ovisno o trajanju kolačića).

Upotrebljavamo sljedeće kategorije kolačića:

  1. Kolačići nephodni za funkcionalnost web stranice

    Određeni kolačići su neophodni kako bi korištenje ove web stranice i njene osnovne usluge i značajke bile moguće. Bez ovih kolačića, na primjer, nećete moći pristupiti određenim sigurnim područjima ili pratiti svoju košaricu za online kupovinu. Ovi se kolačići ne mogu onemogućiti.

    Koristimo sljedeće neophodne kolačiće:

    • ASPSESSIONID – Kolačić sesije aplikacije
    • cookieLaw - korisnikov pristanak na korištenje kolačića
  2. Opcionalni kolačići

    Informacije od ovih kolačića pomažu nam da shvatimo kako naši korisnici upotrebljavaju web stranicu, sa svrhom unaprijeđenja kvalitete sadržaja prema korisnicima i doživljaja pregledavanja. Opcionalni kolačići uključuju kolačiće Google Analytics (čiji kolačići prate posjećenost i analiziraju uspješnost web stranice, a koje su Informatičko-edukacijskom centru dostupne kao statistički podaci, bez osobnih podataka individualnih korisnika), te kolačiće društvenih mreža (npr. Facebook) koji omogućuju korisniku da određeni sadržaj podijeli putem vlastitog računa na društvenim mrežama.

    Kada prvi put pristupite web stranici, pojavit će se natpis koji upozorava na postojanje kolačića i zatražiti Vašu suglasnost za njihovo prihvaćanje.

    Nastavkom pregledavanja web stranice, prihvaćate korištenje kolačića.

    Korisnik web stranice putem postavki svojeg web preglednika uvijek može samostalno regulirati (ograničiti ili onemogućiti) primanje kolačića. Napominjemo da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost i Vašu interakciju s web stranicom, te isključujemo svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranice u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

    Dodatne informacije o konfiguriranju postavki preglednika za kolačiće možete pronaći na sljedećim linkovima:

    • ovdje saznajte više o načinu privatnog pregledavanja i postavkama kolačića u Firefoxu
    • ovdje za čitanje o načinu anonimnog načina i postavkama kolačića u pregledniku Google Chrome
    • ovdje pročitajte način rada “InPrivate” i postavke kolačića u pregledniku Internet Explorer
    • ovdje za više informacija o modusu “Privatna navigacija” i postavkama kolačića u pregledniku Safari

Korištenjem ovih web stranica smatrat će se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s uvjetima korištenja, uključujući odredbe o obradi i zaštiti osobnih podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

8. PRAVA ISPITANIKA

Davanje privole za obradu osobnih podataka nije obvezno, ali odbijanje davanja privole na obradu podataka kako je iznad navedeno, može korisniku onemogućiti korištenje svih ili nekih sadržaja koje nudi web stranica, ili onemogućiti dobivanje informacija o proizvodima/uslugama u ponudi Informatičko-edukacijskog centra.

Slanjem osobnih podataka Informatičko-edukacijskom centru ispitanik se ne odriče prava zajamčenih pozitivnim propisima Republike Hrvatske kojima se štite osobni podaci, a osobito prava zatražiti ispravak ili brisanje vlastitih osobnih podataka iz zbirke ako su isti nepotpuni, netočni ili neažurni ili njihova obrada nije u skladu s odredbama pozitivnih propisa Republike Hrvatske.

U mjeri u kojoj se obrada Vaših osobnih podataka temelji isključivo na Vašoj privoli, imate niz prava, uključujući:

  1. Pravo na pristup: korisnici čiji se podaci obrađuju imaju pravo o tome dobiti potvrdu kao i pristup osobnim podacima koji se na njih odnose i informacijama o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka, primateljima podataka, razdoblju za koje će podaci biti pohranjeni te drugim pravima
  2. Pravo na ispravak podataka: korisnici imaju pravo zatražiti izmjenu netočnih osobnih podataka ili nadopunu nepotpunih podataka. Registrirani korisnici u svakom trenutku imaju pristup svojim podacima i mogu ih urediti/izmjeniti izravno putem korisničkog računa.
  3. Pravo na brisanje: u određenim okolnostima, korisnici imaju pravo na brisanje osobnih podatka koji se na njih odnose. Registrirani korisnici u svakom trenutku mogu sami obrisati svoj korisnički račun.
  4. Pravo na povlačenje privole: Korisnici u svakom trenutku imaju pravo povući ranije danu privolu za obradu osobnih podataka. Ukoliko želite samo promijeniti postavke privole za komercijalnu komunikaciju, isto možete u svakom trenutku samostalno urediti unutar svojeg korisničkog profila.
  5. Također, u određenim okolnostima, korisnici imaju pravo na ulaganje prigovora na obradu, na ograničenje obrade te na prenosivost osobnih podataka. Za sva pitanja zaštite osobnih podataka, kao i radi ostvarenja gore navedenih prava, molimo Vas obratite se na kontakt adresu navedenu u članku 10. ovih Pravila
  6. Pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu: ukoliko smatrate da su Vaša prava povrijeđena, imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP)

Ovisno o zahtjevu korisnika/ispitanika, Informatičko-edukacijski centar se obvezuje:

  1. Potvrditi korisniku da li obrađuje ili ne obrađuje osobne podatke koji se odnose na tog korisnika/ispitanika
  2. Ispraviti ili izbrisati, bez naknade i bez odgađanja, osobne podatke koji se odnose na korisnika/ispitanika
  3. Ograničiti ili prestati s obradom osobnih podataka korisnika/ispitanika

9. S KIM DIJELIMO PODATKE

  1. Plus Hosting

    Osobne podatke pohranjujemo na serverima koje smo zakupili od pružatelja usluga Plus Hosting, DHH d.o.o., Dalmatinova 4, 52100 Pula koji se nalaze u Republici Hrvatskoj. Ugovorom sklopljenim s pružateljem usluge osigurali smo da DHH d.o.o. osigurava najvišu razinu sigurnosti Vaših podataka.

  2. Google Analytics

    Google Analytics je alat za prikupljanje anonimnih podataka o korisnicima naših web stranica, koji prikuplja podatke o tome koliko često korisnici posjećuju naše web stranice, koje stranice posjećuju, u koje vrijeme ih posjećuju, koliko dugo ostaju i iz koje zemlje dolaze itd. i to pomoću kolačića i IP adresa i to u sljedeće svrhe:

    • za poboljšanje korisničkog iskustva,
    • za praćenje uspješnosti marketinških kampanja,
    • za analizu obrazaca ponašanja.

    Ukoliko želite isključiti Google Analytics, možete instalirati Googleov dodatak za svoj preglednik koji će to spriječiti. Dodatak možete preuzeti ovdje.

    Više informacija o tome kako Google koristi tako skupljene podatke možete pronaći ovdje.

  3. MailChimp

    Vaše osobne podatke ćemo prikupljati i obrađivati prilikom slanja našeg newslettera i promidžbenih poruka e-pošte isključivo uz Vašu izričitu privolu koju možete u svakom trenutku povući ili izmijeniti.

    Za slanje newslettera koristimo servis MailChimp čiju politiku zaštite osobnih podataka možete pronaći ovdje.

  4. Dostavna služba

    Za dostavu kupljene robe koristimo uslugu HPekspress tvrtke HP-Hrvatske pošte d.d., Jurišićeva 13, 10000 Zagreb. Ukoliko Vam dostavljamo kupljenu robu, Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona dostavljamo dostavljačkoj službi, a mi ćemo poduzeti sve mjere da se oni s Vašim osobnim podacima odnose s dužnom pažnjom i na zakonit način.

10. ORGANIZACIJSKE I SIGURNOSNE MJERE KOJE SMO PODUZELI U SVRHU ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

  • kriptirana veza (https)
  • firewall
  • ograničen fizički pristup samo ovlaštenim osobama
  • praćenje pristupnih logova

11. SVRHE U KOJE KORISTIMO OSOBNE PODATKE

  • za ispunjavanje ugovornih obveza
  • za prikazivanje sadržaja Vaših web stranica na najučinkovitiji način na Vašem uređaju
  • za odgovaranje na Vaše upite
  • za slanje obavijesti o promjenama vezanima uz naše usluge
  • za slanje promidžbenih poruka e-pošte, u slučajevima kada ste za to dali svoju izričitu privolu
  • za sprječavanje prijevare

12. VRIJEME ČUVANJA PODATAKA

Vaše podatke nećemo čuvati dulje nego li je nužno potrebno za ispunjavanje svrhe zbog koje su prikupljeni. Nakon isteka roka čuvanja osobne podatke ćemo ili izbrisati ili anonimizirati tako da se više ne mogu povezati ni sa kime.

  • podaci sadržani u računu te podaci o financijskim transakcijama – 11 godina (zakon)
  • korisnici web shopa – do opoziva od strane korisnika

13. KONTAKT

Za sva pitanja vezana uz zaštitu Vaših osobnih podataka, kao i radi ostvarenja ranije navedenih prava i zahtjeva, možete nam se obratiti slanjem e-mail poruke na ili poštom na adresu našeg sjedišta: Informatičko-edukacijski centar, Gajeva 2, 33000 Virovitica. Ne odgovaramo na anonimne zahtjeve.

 

Pretplatite se na
ie-centar newsletter


Vaša e-mail adresa:

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.