ie-centar
O nama       Kontakt

Napredni ECDL program


ECDL

ECDL Advanced ECDL napredni program obuhvaća četiri modula:
  1. Napredna obrada teksta
  2. Napredne tablične kalkulacije
  3. Napredne baze podataka
  4. Napredne prezentacije
Za svaki položeni ispit iz ECDL naprednog programa polaznik dobiva ECDL naprednu diplomu. Nakon položenih svih četiri naprednih modula polaznik dobiva ECDL expert diplomu.

Modul AM3: Napredna obrada teksta

Word Ovaj modul zahtijeva od kandidata upotrebu aplikacije za obradu teksta kako bi kreirao dokumente sa nekim naprednim mogućnostima. Kandidat bi trebao moći učinkovito raditi na razini većoj od osnovne i kreirati dokumente sa naprednim mogućnostima obrade teksta, ilustrirajući upotrebu naprednih tipografskih opcija, mogućnosti oblikovanja i strukture, uključujući tablice, obrasce i grafiku. Kandidat treba znati upotrijebiti alate poput makronaredbi i izvesti naprednije operacije skupnog pisma unutar aplikacije za obradu teksta.

Modul AM4: Napredne tablične kalkulacije

Excel Od kandidata se zahtijeva upotreba aplikacije za tablične kalkulacije kako bi kreirao dokumente sa nekim naprednim mogućnostima. Kandidat bi trebao moći učinkovito raditi na razini većoj od osnovne, trebao bi znati urediti i doraditi numeričke, tekstualne i grafičke podatke, te razvrstati, povezati i izvući potrebne podatke. Kandidat treba znati izvesti napredne mogućnosti uređivanja i prezentacije podataka u grafikonima. Treba znati upotrijebiti funkcije poput onih funkcija povezanih sa logičkim, statističkim i matematičkim operacijama. Kandidat treba znati upotrijebiti dostupne alate za reviziju i nadzor nad formulama, te snimiti i pokrenuti jednostavne makronaredbe.

Modul AM5: Napredne baze podataka

Access Zahtijeva učinkovit rad na razini većoj od osnovne i sposobnost ostvarivanja većeg dijela potencijala aplikacije za rad sa bazama podataka. Kandidat bi trebao znati upotrijebiti bazu podataka za organizaciju, izvlačenje, pregled i izvještavanje o podacima koristeći neke napredne vještine upravljanja podacima. Kandidat treba razumjeti raznolikost načina na koje podaci mogu biti organizirani i povezani. Osim toga, kandidat bi trebao znati snimiti i pokrenuti jednostavne makronaredbe, te uvesti i izvesti podatke i povezati ih sa drugim dokumentima.

Modul AM6: Napredne prezentacije

PowerPoint Od kandidata se zahtijeva razumijevanje nekih glavnih područja pripreme i planiranja prezentacija. Kandidat bi trebao moći učinkovito raditi na razini većoj od osnovne i koristiti aplikaciju za prezentacije kako bi kreirao prezentacije naprednih mogućnosti. Kandidat bi trebao znati iskoristiti velik dio potencijala prezentacijskih alata i proizvesti prezentacije koristeći napredne mogućnosti oblikovanja i strukturiranja, te multimedijske efekte. Kandidat treba znati kreirati napredne grafikone i doraditi prezentacije korištenjem alata za crtanje i kontrolu slike kako bi dotjerao crteže i slike. Kandidat također treba znati kreirati i upotrijebiti makronaredbe unutar aplikacije za pripremu prezentacija.

Pretplatite se na
ie-centar newsletter

Vaša e-mail adresa:

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće